Veel gestelde vragen

Waaruit bestaat uw product?

We leveren een concentraat dat al het goede van zeewater bevat in geconcentreerde vorm, waarbij het gehalte natriumchloride met 95% is teruggebracht.

Eén liter concentraat is goed voor 100 liter product gereed voor gebruik.

 

Is dit product veilig te gebruiken?

Het is een natuurlijke vloeistof die net zo veilig gebruikt kan worden als water.

 

Kan het gebruikt worden voor alle planten?

Ja, de samenstelling is gelijk voor alle soorten planten, maar de mengverhouding en wijze van toepassen kan variëren. We raden u aan de geadviseerde doseringen aan te houden.

 

Beschadigen mijn planten als ik te veel aanbreng?

Pas na een overdosering van circa 100 % wordt een nadelig effect op planten ervaren.

 

Is het een bemester?

Nee, het product is geen bemester maar bevat vele voedzame elementen welke ook in bemesting te vinden zijn. Het zeemineralenconcentraat is een natuurlijke vloeibare bodemverbeteraar welke bruikbaar is voor vele toepassingen. De actieve organische bestanddelen in combinatie met de vele sporenelementen is wat het product zo effectief maakt.

 

Moet ik het product vaak aanbrengen?

Nee, éénmaal per jaar aanbrengen op de bodem is genoeg voor eenjarige planten en gewassen. In sommige gevallen zorgt een verdeling over meerdere toedieningen voor betere resultaten. Sommige planten onder stress kunnen baat hebben bij een extra aanwending. Een voorbeeld hiervoor is luzerne, waar toepassing na het snijden zorgt voor betere resultaten.

Bij een toepassing als bladbemesting levert een verdeling over meerdere besproeiingen over het algemeen ook betere resultaten op.

 

Stimuleert het product de plant om meer te groeien?

Het bodemmilieu wordt gestimuleerd waardoor de plant gezonder kan groeien en zijn natuurlijke potentie kan behalen. Het zorgt niet enkel voor groei.

 

Werken de zeemineralen ook opbrengstverhogend indien de bekende biologische producten reeds toegepast worden?

Ja! Microben in de bodem worden beperkt door landbouw en pesticiden. Biologische producten zijn zeer nuttig en worden toegepast om bodemleven te stimuleren wat voor een beter bodemmilieu voor de plant zorgt. De zeemineralen kunnen het effect van biologische producten versterken door deze groei van het bodemleven te ondersteunen. De zeemineralen werken als katalysator in de bodem door de groei van bodemleven te stimuleren, waardoor de plant zijn maximale vrucht- of zaaddragende potentie behaalt.

 

Is het product goedgekeurd voor gebruik in biologische landbouw?

In veel landen is het product inderdaad goedgekeurd. Ook in Nederland wordt het door Skal toegestaan in de biologische landbouw.

 

Is het product betaallbaar en in welke hoeveelheden kan ik het kopen?

Het product is goed betaalbaar. Huiskamer- en tuinplanten kunnen voor enkele euro’s per jaar behandeld worden. Voor landbouwgewassen is een investering in zeemineralen relatief goedkoop vergeleken met investeringen in gewasbeschermingsmiddelen en de zeemineralen helpen om de plant de stress van de behandelingen met chemicaliën te doorstaan. De zeemineralen worden via onze distributeurs verkocht in de verschillende hoeveelheden en verpakkingen, zie de pagina voor bestellingen.