Achtergrond

Zeewater bevat 89 elementen plus vele mineraalverbindingen. Geschat wordt dat zeewater meer dan 50.000 verschillende organische stoffen bevat in de vorm van fulvinezuren.

 

De rivieren op aarde voeren jaarlijks miljarden tonnen mineralen af naar de oceanen. Bronnen op de zeebodem en vulkanische uitbarstingen hebben ook miljarden tonnen elementen aan de oceanen toegevoegd. Zeewater is hiernaast ook een ‘soep’ van organische stoffen en verbindingen.

Voor het produceren van 1 liter zeemineralenconcentraat worden vele liters zeewater gebruikt. Een liter concentraat dient circa 100 keer verdund te worden voor toepassing.

 

FrambozenBlad en vrucht van onbehandelde braam links; rechts na toediening van zeemineralenconcentraat. De 6 onbehandelde bramen wogen 8,53 gram en de 6 bramen die zeemineralen toegediend hebben gekregen wogen 20,66 gram. De zeemineralen maken als katalysator de natuurlijke kracht en energie vrij om ten volle te profiteren van de symbiotische microflora.

 

 

 

Wat zijn bodem microflora?

De termen microflora of microbiota verwijzen naar symbiotische micro-organismen als schimmels en algen. Het zeewaterconcentraat stimuleert en bevordert de groei van goede schimmels en algen die in uw bodem thuishoren. Hierdoor profiteert uw bodem van de welbekende voordelen van microflora symbiose.

 

Voordelen zijn onder meer:

  • Verbeterde nutriëntopname en vochtopname
  • Verbeterde wortelgroei
  • Verbeterde plantengroei en opbrengst
  • Vermindering van stress bij verplanten
  • Vermindering van droogte-stress
  • Betere smaak

Microflora verbeteren de bodemstructuur door het produceren van humusverbindingen en organische “lijmen” (extracellulaire polysacchariden) die aggregaten vormen, waardoor bodemporositeit toeneemt. Bodemporositeit en bodemstructuur hebben een positieve invloed op plantgroei tengevolge van betere doorluchting, waterdoorlaatbaarheid, wortelgroei en diepere doorworteling.

Sea-Crop bouwt voort op het levenswerk van de wetenschapper Dr. Maynard Murray. Zijn grensverleggende boek “Sea Energy Agriculture” is bekend en geliefd bij velen.

Meer dan een eeuw aan onderzoek heeft aangetoond dat zeewater grote effecten kan hebben op plantaardig en dierlijk leven, zo lang er niet teveel natriumchloride wordt toegediend.

 

Ontwikkeling

Dr. Maynard Murray heeft in de 20e eeuw tientallen jaren besteed aan onderzoek in de landbouw bij zowel planten als dieren. Hieruit zijn vele voordelen gebleken van het gebruik van zowel zeewater als zeewaterconcentraten.

In de 21e eeuw is verder onderzoek uitgevoerd door Ambrosia Technology LLC en is het product Sea-Crop ontwikkeld. Sea-Crop is een concentraat die al het goede van zeewater bevat maar waarvan het gehalte natriumchloride 95% is verlaagd.

De positieve effecten worden toeschreven aan de wisselwerking tussen de 89 elementen en bio-actieve bestanddelen.

carrots1aFoto: Julie Brothers

 

Al duizenden jaren heeft de mensheid gebruik gemaakt van de mineralen en plantaardige producten van de oceanen, zowel als voedsel als voor bemesting.

plums

De twee met zeemineralen behandelde pruimen (links) waren al een week rijp op 9 maart 2006.
Ze hebben een totaalgewicht van 172 gram.
De twee onbehandelde pruimen (rechts) waren toen ongeveer een week vóór rijpheid.
Ze hebben een totaalgewicht 69 gram.